Τα τρωκτικά του έφαγαν μέρος του προσώπου και του χεριού
Σε συνθήκες ακατάλληλες για διαβίωση ζούσε το βρέφος 3,5 μηνών που βρέθηκε χθες στον Έβρο με σοβαρά δαγκώματα από ποντίκια.
Όπως αναφέρει το radioevros.gr, το βρέφος ζούσε με τους γονείς του, το αδερφάκι και τους παππούδες του σε ένα λυόμενο σπίτι παραπλεύρως της πυροσβεστικής και διπλά από τη Δημοτική Αποθήκη του. όταν δέχτηκε τα φρικιαστικά δαγκώματα από τρωκτικά στο πρόσωπο και το χέρι.
Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι έχει πλημμυρίσει πολλές φορές από τα νερά του Ερυθροποτάμου, καθώς συχνά τα νερά ξεπερνάνε το ανάχωμα που προστατεύει την περιοχή.
Στον ανακριτή ο πατέρας
Εν τω μεταξύ, σήμερα ο 22χρονος πατέρας του βρέφους οδηγείται ενώπιον του ανακριτή, καθώς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου και σωματική βλάβη.
Εκεί θα κριθεί εάν θα δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Σε φρικτή κατάσταση το μωρό
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), Δημήτρης Αδαμίδης, το βρέφος παρουσιάζει εικόνα ακραίας παραμέλησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.
«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης», είπε ο κ. Αδαμίδης.
Παράλληλα, εκτίμησε πως πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους». «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ’ επανάληψη» προσθέτει ο διοικητής του ΠΓΝΑ.
Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στο θέμα που θα προκύψει από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας, 24ωρης παρακολούθησης, καθώς αν η νοσηλεία διαρκέσει για χρονικό διάστημα πέραν της μίας εβδομάδας, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τέλος, το συγκεκριμένο περιστατικό, καταδεικνύει σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΑ, την ανάγκη λειτουργίας οργανωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, στο πλαίσιο του οποίου επισκέπτρια υγείας θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις οικογένειες από τις πρώτες ημέρες γέννησης του παιδιού, προκειμένου να ελέγχει τις συνθήκες ανατροφής και φροντίδας του, προς αποφυγήν περιστατικών παραμέλησης, τα οποία δυστυχώς δεν είναι σπάνια.
Πηγή: newpost.gr