Καταγράφηκαν σε βίντεο τα μαρσιποφόρα, που είχαν εξαφανιστεί από την ηπειρωτική χώρα μετά την άφιξη των ντίνγκο.
Διάβολοι της Τασμανίας – γνωστοί και ως δαίμονες της Τασμανίας – γεννήθηκαν στην άγρια φύση της Αυστραλίας3.000 χρόνια μετά το θάνατό τους στην ηπειρωτική ενδοχώρα.
Επτά μωρά γεννήθηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία, δήλωσε η Αυστραλιανή ΜΚΟ Aussie Ark μέσω Instagram τη Δευτέρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι διάβολοι της Τασμανίας πέθαναν στην ηπειρωτική χώρα μετά την άφιξη των ντίνγκο – ένα είδος άγριου σκύλου – και περιορίστηκαν στο νησί της Τασμανίας. Ωστόσο, οι αριθμοί τους υπέστησαν ένα άλλο πλήγμα από μια μεταδοτική μορφή καρκίνου, γνωστή ως Devil Facial Tumor Disease (DFTD), ο οποίος σκότωσε περίπου το 90% του πληθυσμού τους από τότε που ανακαλύφθηκε το 1996.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Aussie Ark επέστρεψε 11 από αυτά τα πλάσματα πίσω στην άγρια φύση στην ηπειρωτική Αυστραλία, μετά από μια προηγούμενη δοκιμή με 15 μαρσιποφόρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός τους στην ηπειρωτική χώρα σε 26.
Και τώρα, λίγους μήνες μετά την απελευθέρωσή τους, τα πλάσματα έχουν αναπαραχθεί επιτυχώς – και οι περιβαλλοντολόγοι έχουν εντοπίσει τα νεογνά τους, τα οποία λένε ότι έχουν το μέγεθος ενός φιστικιού με κέλυφος.
Οι θηλυκοί διάβολοι της Τασμανίας γεννούν 20-40 μικρά κάθε φορά, σύμφωνα με την Tourism Australia.
Οι διάβολοι της Τασμανίας είναι τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα μαρσιποφόρα στον κόσμο και είναι φυσικοί θηρευτές. Αυτό σημαίνει ότι η επάνοδός τους θα βοηθήσει στον έλεγχο του πληθυσμού των άγριων γατών και αλεπούδων που κυνηγούν άλλα είδη απειλούμενα με εξαφάνιση. Οι διάβολοι είναι επίσης πτωματοφάγοι, κάτι που βοηθά να διατηρηθεί το περιβάλλον τους απαλλαγμένο από ασθένειες.
Στην ίδια την Τασμανία, υπάρχουν μόνο 25.000 διάβολοι στην άγρια φύση, σύμφωνα με τον Aussie Ark.
Εχουν μέγεθος μικρού σκύλου, αλλά είναι κοντόχοντρα και μυώδη ζώα. Χαρακτηρίζονται από την μαύρη γούνα τους, την έντονη οσμή όταν αγχώνονται, την εξαιρετικά δυνατή και ενοχλητική κραυγή τους και την αγριότητά τους όταν τρώνε.
Πηγή: huffingtonpost.gr