Μετά την κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή κατέθεσε ο πατέρας του, Ανδρέας, με τη συγκινησιακή του φόρτιση να είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε για λίγο να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ο άτυχος πατέρας δεν αισθανόταν καλά.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα της δίκης στο Εφετείο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα που είχε συγκλονίσει τη χώρα πριν από έξι χρόνια. Όπως ανέφεραν τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη αυτό που επιζητούν είναι η δικαίωση για τη δολοφονία του παιδιού τους, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του από τη Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Μετά την κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή κατέθεσε ο πατέρας του, Ανδρέας, με τη συγκινησιακή του φόρτιση να είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε για λίγο να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ο άτυχος πατέρας δεν αισθανόταν καλά. Όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Γιακουμάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Epirus TV, προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του, μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που του είχαν συμβεί.
«Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου»
«Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά, ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί” με ανήθικους να σπουδάσει. […] Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια μίλησε για όσα είχαν συμβεί στο παιδί του, σημειώνοντας πως «τώρα πάνε να τα μπερδέψουν».
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ζήτησε να κληθεί ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, γιατί, όπως είπε ο ίδιος, έκανε έρευνα, μίλησε με τα παιδιά, αλλά τα παιδιά μιλούσαν για περιστατικά χωρίς να τα τεκμηριώνουν, δεν έλεγαν δηλαδή ποιος είδε ακριβώς τι, έλεγαν μόνο αποσπασματικά διάφορα πράγματα», εξήγησε.
«Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο, όχι από ντροπή. […] Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις. Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια» ανέφερε ο κ. Γιακουμάκης, εμφανώς φορτισμένος.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε στον Βαγγέλη η σχολή, ο πατέρας απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα «θέλω» του καθενός και «από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε γι’ αυτό και έκανα αυτό που επιθυμούσε».
«Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μη μιλά»
Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με τρία παιδιά χωρίς προβλήματα και μόλις ο ίδιος έμαθε στα μέσα της χρονιάς (το 2014) πως είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα, ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και τον διαβεβαίωσε πως όλα ήταν καλά.
«Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα, μετά από αρκετά χρόνια, περίπου τέσσερα. Η κ. Παπαπέτρου μας είπε πως δεν μας τα είχε πει όλα, αφού ο Βαγγέλης ήταν 20 χρόνων και μπορούσε να διαχειριστεί μόνος του την κατάσταση», σημείωσε.
«Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο, αυτά όμως δεν είναι αστεία» ανέφερε, και μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως και στον ίδιο, όταν ήταν στον στρατό, του είχαν κάνει αστεία, αλλά μόνο μια φορά. «Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μη μιλά, αλλά όταν ο άλλος δεν μιλά επειδή ντρέπεται δεν σημαίνει πως έγιναν και φίλοι του», εξήγησε.
«Όταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν, αλλά την ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα, δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ. Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί, αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα», σημείωσε.
Η κατάθεσή του δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε και η δίκη συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευής.
Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ημέρες.
Πηγή: ethnos.gr