Στην «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» παραμένει μέχρι και σήμερα το ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το μόλις δύο μηνών βρέφος της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος στο διάστημα που φιλοξενείται εκεί δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας, αντιθέτως από την «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» μιλούν για ένα ήσυχο ζώο με ήπια συμπεριφορά.
Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί και να επιβεβαιώσει τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο πατέρας στην ΕΛΑΣ λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό. «Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».
Σύμφωνα με το κ. Κανούρη, υπεύθυνο κτηνίατρο της «Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας», επειδή το ζώο είναι ιδιόκτητο είτε θα επιστρέψει πίσω στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Οπως αναφέρει ο ίδιος, μέχρι στιγμής η οικογένεια φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία της να επιστρέψει σε εκείνη το ροτβάιλερ που απέκτησε πριν από οχτώ περίπου χρόνια αλλά να φιλοξενηθεί σε συγγενικό σπίτι και όχι στο διαμέρισμά τους στα Γλυκά Νερά.
Προκειμένου να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες από τον πατέρα του άτυχου βρέφους προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει στο τέλος και αφού λάβει υπόψιν του όλα τα στοιχεία της δικογραφίας τι ακριβώς θα συμβεί με το ζώο.
Επιθυμία της «Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας» είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό για το ροτβάιλερ. Παράλληλα στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί μια σελίδα συγκέντρωσης «υπογραφών» από ανθρώπους που «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής».
Στη σελίδα αναφέρονται τα εξής: «Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.
Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή, υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου, όσο υπεύθυνα “δουλεύεις” τον τετράποδο φίλο σου, τόσο πιο πολύ αυτή η “επένδυση” θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση. Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους. Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων».
Την ίδια ώρα η μητέρα κι ο πατέρας προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την ασύλληπτη τραγωδία και να διαχειριστούν την απώλεια με ιδιαίτερη προσοχή και λεπτούς χειρισμούς καθώς είναι γονείς τριών ανηλίκων αγοριών.
Πηγή: filathlos.gr