Κατάφερε να σώσει ένα τραυματισμένο ελαφάκι

Χάρη στο ενδιαφέρον που επέδειξαν συμπολίτες μας αλλά και στη φροντίδα από κτηνίατρο, δεν πέθανε ελαφάκι που το χτύπησε διερχόμενο όχημα το περασμένο Σάββατο, ωστόσο είναι επείγον να μεταφερθεί άμεσα σε κλινική που δεν υπάρχει στη Ρόδο, προκειμένου να χειρουργηθεί το πόδι του που έχει τραυματιστεί σοβαρά για να μπορέσει να επιβιώσει.

Όπως αναφέρει στη «Ροδιακής» ο συμπολίτης μας κ. Μανώλης Σκουμπουρδής, γύρω στις 7:30 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, φίλος του ο οποίος έκανε πεζοπορία στην περιοχή πριν από τη Διμυλιά, βρήκε ένα ελαφάκι χτυπημένο, προφανώς από διερχόμενο όχημα, το οποίο αιμορραγούσε και τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και να μεταβεί στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει.

Ο τελευταίος, πράγματι, μετέβη άμεσα στην περιοχή παρά τον φόβο του για το τι θα αντικρίσει, καθώς ο φίλος του πίστευε ότι δεν θα τα κατάφερνε το άτυχο ζώο αφού έφερε πολλές πληγές.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουμπουρδής κάλεσε διάφορες υπηρεσίες, ωστόσο ανταπόκριση δεν βρήκε, καθώς ήταν Σάββατο και τα πάντα ήταν κλειστά. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με τον ίδιο, απάντησε ο κ. Τάκης Γιορδαμνής από την Πολιτική Προστασία του δήμου.

Μη γνωρίζοντας τι να πράξει, μετέφερε το ελαφάκι στο αμάξι του με μεγάλη δυσκολία ενώ το ζώο αιμορραγούσε.

Στη συνέχεια, έβαλε τα αλάρμ και το μετέφερε τελικά στην Κρεμαστή, στο κτηνιατρείο του κ. Παναγιώτη Μαριέ που ευτυχώς εφημέρευε.

Εκείνη τη στιγμή ο κτηνίατρος απουσίαζε, ωστόσο αμέσως δόθηκαν στο ελαφάκι οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό και περιποιήθηκαν τις πληγές του.

Στη συνέχεια ήρθε και ο κτηνίατρος, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε υποστεί διάσειση, δεν έβλεπε, και ότι πρέπει να χειρουργηθεί στο πόδι, ενώ του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαριές κατ’ επανάληψη προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε τραυματισμένα ελάφια.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία με το Δασαρχείο και η διευθύντρια, κ. Μπαλατσούκα ενημέρωσε σχετικά την Anima, αλλά βρίσκεται σε επικοινωνία και με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, επειδή το χειρουργείο είναι δύσκολο, πρέπει να βρεθεί ο κτηνίατρος που θα το κάνει, ενώ ακόμα και για τη μεταφορά του ελαφιού απαιτείται ειδική μεταχείριση.

Πηγή: rodiaki.gr