Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία: Πρόκειται για ιστορίες από ανθρώπους, οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν πάρα πολύ μεγάλα ποσά στο λαχείο. Όμως, οι ίδιοι κατάφεραν να τα χάσουν πολύ σύντομα.
Αντί να λύσουν, όμως, τα προβλήματα της ζωής τους, κατάφεραν να δημιουργήσουν περισσότερα από όσα είχαν πριν κερδίσουν το λαχείο.
Αναλυτικότερα:
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Αβραάμ Σαίξπηρ
Ο Αβραάμ Σαίξπηρ κέρδισε 30 εκατομμύρια δολάρια στη λαχειοφόρο αγορά και, επιλέγοντας να εισπράξει εφάπαξ τα κέρδη, πήρε στα χέρια του ένα ποσό 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν πεπεισμένος ότι τα χρήματα δεν θα τον άλλαζαν. Ο Σαίξπηρ ήταν πάντα καλόκαρδος άνθρωπος, που βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη, και σκόπευε να παραμείνει έτσι. Δυστυχώς, η καλοσύνη του Σαίξπηρ έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο. Άνθρωποι τον σταματούσαν στον δρόμο, άλλοι τον έπαιρναν στο κατόπι και όλοι τον βομβάρδιζαν με τις πικρές τους ιστορίες, τις ατυχίες που τους είχαν βρει και τις εκκλήσεις για βοήθεια. Κι εκείνος δεν μπορούσε να αντισταθεί, προσφέροντας τη βοήθειά του σε όποιον την ζητούσε.
Ο Σαίξπηρ ήταν εξίσου γενναιόδωρος με τους φίλους του, η καλοσύνη του ωστόσο εξαντλούσε γρήγορα τον τραπεζικό του λογαριασμό. Γνώρισε μια γυναίκα, την Ντόρις Μουρ, η οποία προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να διαχειριστεί τα χρήματά του. Εκείνος δέχθηκε και η Μουρ άνοιξε έναν λογαριασμό με τα χρήματα του Σαίξπηρ. Ξόδεψε ένα εκατομμύριο δολάρια σε ακριβά αυτοκίνητα και πολυτελείς διακοπές. Δεν της ήταν όμως αρκετό, ήθελε όλα τα χρήματά του. Όταν τα απέκτησε, πυροβόλησε τον Σαίξπηρ δύο φορές στο στήθος και έθαψε το σώμα του σε ένα χωράφι.
Στους φίλους και στην οικογένειά του είπε ότι ο Σαίξπηρ είχε φύγει από την πόλη, θέλοντας να ξεφύγει από τους ανθρώπους που συνεχώς του ζητούσαν χρήματα. Η Μουρ προσποιούνταν ότι ο Σαίξπηρ ήταν ζωντανός για μήνες. Έστελνε δώρα στον γιο του, έστελνε μηνύματα από το κινητό του, σκηνοθέτησε δήθεν συναντήσεις μαζί του, προσέλαβε ακόμη και κάποιον να προσποιηθεί πως ήταν ο Σαίξπηρ, τηλεφωνώντας στη μητέρα του.
Η οικογένεια του Σαίξπηρ δεν ξεγελάστηκε από την Μουρ και τον ανέφερε ως αγνοούμενο. Η αστυνομία βρήκε σύντομα το σώμα του και προχώρησε στη σύλληψη της Μουρ, η οποία κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Ουρόιτζ Χαν
Όταν κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια -425.000 στο χέρι ως εφάπαξ ποσό μετά τους φόρους- αποφάσισε να ρίξει τα χρήματα στην επιχείρησή του και να κάνει μια δωρεά σε παιδικό νοσοκομείο.
Αφού παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, κρατώντας την υπερμεγέθη επιταγή, γύρισε στο σπίτι του, όπου το γιόρτασε με ένα παραδοσιακό ινδικό δείπνο, συντροφιά με την κόρη του, τη σύζυγό του και τον πεθερό του. Ο Χαν δεν αισθάνθηκε καλά μετά το γεύμα και πήγε για ύπνο νωρίς. Ξύπνησε κάθιδρος και σε κατάσταση πανικού και κατέρρευσε, όταν προσπάθησε να σταθεί στα πόδια του. Η σύζυγός του κάλεσε ασθενοφόρο και ο Χαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πέθανε την επόμενη ημέρα.
Ο θάνατός του αποδόθηκε από τους γιατρούς σε φυσικά αίτια -έναν τύπο καρδιαγγειακής νόσου. Δεν πραγματοποιήθηκε νεκροψία. Ο αδερφός του Χαν όμως δεν πείσθηκε από τις εξηγήσεις για τον ξαφνικό θάνατό του. Ζήτησε να γίνει νεκροψία στο σώμα του αδελφού του. Αυτή τη φορά οι εξετάσεις έδειξαν την ύπαρξη μιας θανατηφόρας ποσότητας κυανίου στο αίμα του Χαν. Η αστυνομία έψαξε για τον δολοφόνο, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Η υπόθεση παραμένει μέχρι σήμερα ανοιχτή…
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Άντριου Γουιτάκερ
Ο Άντριου Γουιτάκερ κέρδισε 314,9 εκατομμύρια δολάρια και μετά από φόρους πήρε στα χέρια του 113,4 εκατομμύρια δολάρια. Θεώρησε τον εαυτό του ευλογημένο κι άρχισε αμέσως να «καταθέτει» χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έδωσε εκατομμύρια στην εκκλησία του, ενώ δημιούργησε τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση για να βοηθά τους ανθρώπους να βρουν δουλειά, να αγοράσουν φαγητό ή να μορφωθούν. Όλο και περισσότεροι άρχισαν να του ζητούν χρήματα και λάμβανε τόσα πολλά γράμματα, που χρειάστηκε να προσλάβει τρία άτομα προκειμένου να τα ανοίγουν και να τα ταξινομούν, δουλεύοντας πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα.
Κάποιοι άνθρωποι όμως δεν ήταν πρόθυμοι να περιμένουν μια δωρεά. Αρκετοί εμφανίζονταν καθημερινά στο σπίτι του για να του εκθέσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να τον πιέσουν να τους βοηθήσει. Μερικοί από αυτούς οργίστηκαν, όταν τους απέρριψε, και απείλησαν την οικογένειά του. Άρχισαν λοιπόν να μηνύουν τον Γουιτάκερ και να καταθέτουν αγωγές σε βάρος του, με εκείνον να ξοδεύει πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια (!), προκειμένου να αποκρούσει εκατοντάδες ψευδείς και ανυπόστατες αγωγές.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Η συνέχεια της ιστορίας του Άντριου Γουιτάκερ
Ο Γουιτάκερ δεν μπορούσε να διαχειρισθεί αυτή τη νέα δημοσιότητα και δεν άργησε να αρχίσει να συχνάζει σε στριπτιτζάδικα, όπου συμμετείχε σε τυχερά παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Ένα βράδυ, ενώ βρισκόταν σε ένα τέτοιο κλαμπ, άνοιξε τον χαρτοφύλακά του, που περιείχε 545.000 δολάρια, κάποιος το είδε, τον πότισε με ναρκωτικά και του έκλεψε τον χαρτοφύλακα. Τα χρήματα ανακτήθηκαν, αν και το περιστατικό έκανε δημοσίως γνωστές τις καινούργιες του κακές συνήθειες.
Αν και είχε πλέον ρεζιλευτεί, η οικογένειά του εξακολουθούσε να τον λατρεύει. Ήταν ιδιαίτερα κοντά με το μοναδικό εγγόνι του, την Μπράντι, την οποία είχε μεγαλώσει ο ίδιος, καθώς ο πατέρας της είχε πεθάνει και η μητέρα της, η κόρη του, έπασχε από καρκίνο. Έδινε στην 15χρονη Μπράντι ό, τι του ζητούσε και πολλές φορές, χωρίς λόγο, της έδινε χιλιάδες δολάρια. Τα μετρητά προσέλκυσαν εμπόρους ναρκωτικών και σύντομα το μικρό κορίτσι εθίστηκε. Την έστειλε για αποτοξίνωση, αλλά δεν ήταν επιτυχής.
Δύο χρόνια αργότερα, η Μπράντι εξαφανίστηκε. Το σώμα της ανακαλύφθηκε τυλιγμένο σε πλαστικό μουσαμά. Η αιτία θανάτου αναφέρθηκε ως άγνωστη, αν και βρέθηκαν ναρκωτικά στον οργανισμό της. Ο θάνατος της Μπράντι διέλυσε την οικογένεια του Γουιτάκερ. Αυτός και η σύζυγός του χώρισαν μετά από 42 χρόνια γάμου. Την επόμενη χρονιά πέθανε η κόρη του -το μοναδικό του παιδί. Ο Γουιτάκερ πέθανε πριν από μία εβδομάδα, στα 72 του χρόνια…
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Τζέφρι Ντάμπιερ
Αυτός και η σύζυγός του κέρδισαν 20 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο. Σύντομα χώρισαν και ο καθένας πήρε τα μισά κέρδη. Ο Τζέφρι γνώρισε την Κρίσταλ Τζάκσον και ξεκίνησε μία σχέση. Το ζευγάρι μετακόμισε στη Φλόριντα και η Κρίσταλ πήρε μαζί της και τις δύο αδερφές της, οι οποίες έτρωγαν και έπιναν με έξοδα του Τζέφρι.
Η Βικτώρια, η αδερφή της Κρίσταλ, τηλεφώνησε μία μέρα στον Τζέφρι και τον κάλεσε στο σπίτι της. Όταν έφτασε εκεί, βρέθηκε αντιμέτωπος με την Βικτώρια και τον φίλο της, Nαθάνιελ. Παρόλο που ο Τζέφρι υποστήριζε οικονομικά τη Βικτώρια, αυτή και ο Ναθάνιελ ήθελαν περισσότερα. Ο Ναθάνιελ τράβηξε όπλο στονΤζέφρι. Διέταξε τη Βικτώρια να δέσει τους καρπούς του με κορδόνια. Έψαξαν τον Τζέφρι και βρήκαν αρκετές χιλιάδες δολάρια στις τσέπες του. Δεν τους ήταν αρκετό.
Ο Ναθάνιελ υπό την απειλή του όπλου ανάγκασε τον Τζέφρι να μπει στο βαν του. Η Βικτόρια οδηγούσε , ενώ ο Ναθάνιελ χτυπούσε τον Τζέφρι επανειλημμένα στο κεφάλι, απαιτώντας λεφτά. Η Βικτώρια σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και τότε ο Ναθάνιελ της έδωσε το όπλο και της είπε: «Ή τον σκοτώνεις ή σε σκοτώνω». Εκείνη πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζέφρι. Αργότερα συνελήφθησαν και οι δύο και καταδικάσθηκαν σε ισόβια.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Ρενέ Σέννα
Ο Βραζιλιάνος Ρενέ Σέννα δεν είχε μια καλή ζωή. Είχε εργαστεί σε κρεοπωλείο, αλλά έπρεπε να σταματήσει, όταν ο διαβήτης «προκάλεσε» τον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του. Αναγκάσθηκε να κάνει τον μικροπωλητή στους δρόμους για να επιβιώσει. Η σύζυγός του δεν μπορούσε να αντέξει τη νέα τους ζωή. Πήρε τα παιδιά τους και έφυγε.
Το 2005, η ζωή του Σέννα άλλαξε, όταν χτύπησε φλέβα: κέρδισε στο λαχείο 16,8 εκατομμύρια δολάρια. Γρήγορα γνώρισε μια άλλη γυναίκα, την Αντριάνα Αλμέιντα, η οποία ήταν 25 χρόνια νεότερη από εκείνον. Γνωρίζονταν από παλιά, ωστόσο, άρχισε να του δείχνει ενδιαφέρον, αφότου κέρδισε το λαχείο… Σύντομα παντρεύτηκαν και η Αλμέιντα έγινε διαχειρίστρια της περιουσίας του συζύγου της.
Η Αλμέιντα έπεισε τον Σέννα να αποκλείσει τα 11 αδέλφια του από τη διαθήκη του. Στη νέα του διαθήκη άφηνε τα μισά του χρήματα στην Αλμέιντα , η οποία είχε πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Πήρε 580.000 δολάρια από τον κοινό λογαριασμό τους και τα έβαλε στον δικό της τραπεζικό λογαριασμό. Ο Σέννα έγινε έξαλλος, όταν ανακάλυψε ότι είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει ένα ρετιρέ.
Σκέφτηκε ότι εκείνη είχε εξωσυζυγική σχέση -που είχε- και την προειδοποίησε πως θα την αποκλήρωνε. Η Αλμέιντα τον παράτησε και έφυγε από το σπίτι. Λίγες μέρες αργότερα ο Σέννα πήγε στο αγαπημένο του μπαρ. Δύο ένοπλοι άνδρες με μοτοσικλέτες τον σταμάτησαν και τον απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν, αν δεν τους έδινε τα λεφτά του. Τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές στο κεφάλι πριν φύγουν. Η αστυνομία ανακάλυψε ότι η Αλμέιντα ήταν πίσω από τη δολοφονία και συνελήφθη, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Κρέγκορι Μπερτς Τζούνιορ
Ο Κρέγκορι Μπερτς δεν το πίστευε, όταν κέρδισε 434.272 δολάρια σε μια λοταρία. Δυστυχώς, όμως, αυτά τα ουρανοκατέβατα χρήματα σύντομα έφεραν προβλήματα. Ο Μπερτς άρχισε να λαμβάνει τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα, που τον προειδοποιούσαν να είναι προσεκτικός, διότι κάποιοι σχεδίαζαν να τον ληστέψουν. Δύο μήνες αργότερα, οι προειδοποιήσεις έγιναν πραγματικότητα.
Απανωτοί πυροβολισμοί έσπασαν την εξώπορτα του σπιτιού του Μπερτς και ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του. Ο Μπερτς ήταν τρομοκρατημένος: περιβαλλόταν από την οικογένειά του και κρατούσε τον μόλις δύο ετών γιο του στην αγκαλιά του. Οι ληστές τους απειλούσαν όλους με όπλα, εκείνος τους ικέτευε να μην πειράξουν την οικογένειά του και τους πρόσφερε την τραπεζική του κάρτα. ΄Εβγαλε το παντελόνι του, το πέταξε στους ληστές για να πάρουν το πορτοφόλι του, εκείνοι δεν το έβρισκαν και έξαλλοι τον πυροβόλησαν και στα δύο πόδια πριν φύγουν.
Ωστόσο, σύντομα επέστρεψαν. Οι ληστές πυροβόλησαν ξανά τον Μπερτς, πριν φύγουν για πάντα. Ευτυχώς, οι ληστές δεν πείραξαν τη φίλη του Μπερτς και τα παιδιά του. Η φίλη του έτρεξε να φέρει βοήθεια, αλλά ήταν πολύ αργά για τον Μπερτς, ο οποίος είχε πεθάνει. Οι ληστές συνελήφθησαν και επτά άτομα κατηγορήθηκαν για τον θάνατό του.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Μαρία Λου Ντέβρελ
Ο Ντέιβιντ και η Μαρία Λου Ντέβρελ ήταν ενθουσιασμένοι, όταν κέρδισαν 5.000.000 δολάρια. Προσέλαβαν έναν παλιό φίλο τους, τον Πίτερ Κέλι ως οικονομικό διευθυντή, για να τους βοηθήσει στη διαχείριση των χρημάτων τους. Οι Ντέβρελ του έδωσαν πληρεξούσιο, ώστε να έχει τον έλεγχο των δαπανών και των τραπεζικών λογαριασμών τους. Είχε επίσης τη δυνατότητα να παίρνει χρήματα από τους λογαριασμούς τους για τις δικές του αμοιβές.
Ο Πίτερ δεν ενέκρινε τις δαπάνες της Μαρίας και μία μέρα πήγε στο σπίτι τους για να της μιλήσει για τα οικονομικά της. Η συνομιλία μετατράπηκε γρήγορα σε τσακωμό και ο Πίτερ και η Μαρία άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Ο Πίτερ θυμωμένος βγήκε από το σπίτι και πήγε στο αυτοκίνητό του. Επέστρεψε με ένα λαστιχένιο σφυρί, που είχε τυλίξει σε πλαστικό. Χτύπησε τη Μαρία στο κεφάλι πολλές φορές και μετά την στραγγάλισε. Σκηνοθέτησε ληστεία και έφυγε.
Το σώμα της Μαρίας βρέθηκε αργότερα εκείνη την ημέρα και ο Πίτερ συνελήφθη δύο εβδομάδες αργότερα. Είπε ότι ο τσακωμός τους ξεκίνησε, όταν της έκανε παρατήρηση, διότι ξόδευε τα χρήματα πολύ γρήγορα. Ωστόσο, στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι εκείνος ήταν που είχε επενδύσει λάθος τα χρήματα του ζευγαριού και είχε χάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια. Η Μαρία είχε αμφισβητήσει τις οικονομικές συμβουλές του Πίτερ κι εκείνος δεν ήθελε να χάσει τον έλεγχο των χρημάτων των Ντέβρελ. Ο Πίτερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13-18 ετών.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία – Αληθινή ιστορία: Μπάζιλ Θορν
Το 1960, ο Μπάζιλ Θορν κέρδισε 100.000 στερλίνες -πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια σήμερα- σε μια λαχειοφόρο αγορά. Αυτός και η οικογένειά του εμφανίστηκαν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων: τα άρθρα περιελάμβαναν τη φωτογραφία της οικογένειας, τα ονόματα, τη διεύθυνση και το ποσό του βραβείου. Η δημοσιότητα τράβηξε την προσοχή του Στέφεν Μπράντλεϊ, ο οποίος ήθελε μερικά από τα κέρδη τους για τον εαυτό του.
Ο Μπράντλεϊ αποφάσισε να απαγάγει τον οκτάχρονο γιο του Θόρν, Γκρέιαμ, και να τον κρατήσει για λύτρα. Ο Μπράντλεϊ παρακολούθησε την οικογένεια και τελειοποίησε το σχέδιό του. Μία μέρα, ο Γκρέιαμ περίμενε στη γωνία του δρόμου του σπιτιού του μια φίλη της οικογένειας, την Φίλις Σμιθ, να τον παραλάβει για το σχολείο. Δυστυχώς, ο Μπράντλεϊ έφτασε πρώτος στο αγόρι. Ο Μπράντλεϊ παρέσυρε τον Γκρέιαμ στο αυτοκίνητό του, τον οδήγησε σε έναν ερημικό δρόμο και του έδωσε ναρκωτικά, με αποτέλεσμα το αγόρι να μείνει αναίσθητο.
Εν τω μεταξύ, η Φίλις παραξενεύτηκε που ο Γκρέιαμ δεν την περίμενε. Πήγε και βρήκε τη μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα, το τηλέφωνο χτύπησε. Ο Μπράντλεϊ είπε ότι είχε τον Γκρέιαμ και ήθελε 25.000 λίρες (400.000 δολάρια σήμερα) για να τον επιστρέψει. Ο Μπράντλεϊ τηλεφώνησε ξανά, 12 ώρες αργότερα. Τους είπε ότι τα χρήματα θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε δύο χάρτινες σακούλες, αλλά έκλεισε πριν αφήσει περαιτέρω οδηγίες. Ο Μπράντλεϊ πανικοβλήθηκε, επειδή κατά λάθος είχε δώσει υπερβολική ποσότητα ναρκωτικών στον Γκρέιαμ και το αγόρι είχε πεθάνει.
Πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς να υπάρξει επαφή μεταξύ των Θορν και του Μπράντλεϊ. Η αστυνομία ανακάλυψε τελικά το σώμα του αγοριού σε έναν ερημικό αγρό. Ο Μπράντλεϊ συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Πηγή: enimerotiko.gr, newsitamea.gr